x
sadsad x
asdasd
Klorlu Suyun Zararları

Klorlu Suyun Zararları

28 Mart 2019

Mikrobiyal kirlilikten korumak ve çeşitli salgın hastalıklara neden olan mikroorganizmaları önlemek amacıyla uygulanan KLOR ‘lama işlemi ekonomik olarak daha uygun olması nedeniyle yaygın olarak kullanılmaktadır.

Belediyeler herhangi bir salgın hastalığa neden olma ve  kanalizasyonlardan bulaşma endişesi  nedeniyle olması gereken litrede 5-20 mg seviyesinden çok daha fazla klor kullanmaktadırlar.

Klorlamaya göre daha sağlıklı olan Ozonlama ve UV yöntemleri ise pahalı olduğu için tercih edilmemektedir. Musluk sularının pH değeri genellikle pH 7 ‘den düşük yani asidiktir.

Klor sudaki bazı organik maddelerle birleşip  onları okside ederek insan sağlığı için son derece zararlı bir madde olan TRİHALOMETAN (TMH) gibi ürünlerin oluşmasına neden olur.

Klorlu suyu vücudumuza sadece içerek  değil  banyo yaparak da alırız. Yapılan araştırmalara göre duş suyu sıcaklığı 42 dereceye ulaştığında son derece toksik olan KLOROFORM’un  ve TRİCHLORETİLEN (TCH)’in %80’i buharlaşmakta ve

buharlaşan klor, TCE ve benzen solunum yoluyla dolaşımımıza geçmektedir. İçtiğimiz su kadar hatta daha da tehlikeli olan duş ve yıkanma sırasında alınan kanserojen klor ve klor türevleridir ve bu atıklar vücudumuzda birikmektedir.

İnsan vücudunda yaradılış gereği iç organların alkali özellik taşımaktadır. Yediğimiz ve içtiğimiz asidik maddeler vücudumuza girince yapıyı bozuyor. Bu nedenle yediğimiz içtiğimiz gıdaların alkali özellik taşımasına dikkat etmeliyiz.

Alkali su karaciğer ve bağırsakları temizlediğini, hücrelerin yıpranmasını geciktirmekte  vücudun asiditeyi nötürleme  çabasına destek olmaktadır. İşlenmiş tüm gıda ürünlerinin ise asitlenmektedir.

İşlenmiş gıdalardan mümkün olduğu ölçüde uzak durmalıyız.

Günde ne kadar su içilmeli? 
İnsan vücudu yüzde 75'inin (bebeklerde %80-85) sudan oluşmaktadır. Herkes vücut ağırlığının her kilogramı için en az 30-35  mililitre su içmesi gerekiyor. Bu da 60 kilo ağırlığındaki bir kişinin günde yaklaşık 2  litre su içmesi anlamına geliyor.

Su yerine başka hiçbir içecek geçmemektedir. Kahve, çay, kafeinli içecekler,kolalı ve asitli içecekler,bira , alkol gibi diüretikler insanın günlük su ihtiyacını ARTIRMAKTADIR.

ALKALİ SUYUN FAYDALARI ;

Gün içerisinde vücutta biriken asitleri temizlenmesine destek olmakta,
Hücre bazında Na/K pompalarının sağlıklı çalışması ile Vücuda enerji vermekte,
Alkali suda bakterilerin barınmaları daha zorlaşmakta,
Alkali su asidik suya göre yüzde 41 daha fazla oksijen içeriyor. 
Kalsiyum, sodyum, potasyum ve magnezyum gibi mineralleri barındırakta,
Antioksidan özellik taşımaktadır.

 Sağlıklı ve Temiz suya https://www.ilsersuaritma.com/ilsersuaritma/alkali-su-aritma-cihazi sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.