Akışkan gücünün ve basıncın kontrol altında tutulmasını sağlayan valf bir sistem bileşeni olarak oldukça önemli bir role sahiptir. Açılıp kapatılarak kullanılan valfler sıvı ya da gaz halindeki akışkanların kontrollü şekilde hareket etmesi sağlar. Vana ya da subap gibi tesisat elemanlarının genel adı valftir. Petrokimyadan otomotive kadar birçok farklı endüstride kullanılan valflerin uygulama alanına değişen modelleri bulunur. Açma - kapama, yön kontrol ve basınç kontrol valflerinin tasarımı farklıdır.
Valf Çeşitleri Nelerdir?
İşlevsel olarak farklı özellikler sunan valf çeşitleri şu şekildedir;
- Çekvalfler: Sıvının tek yönde akmasını sağlar. Ters akışı önleyen bu valfler boru tesisatlarında kullanılır.
- Solenoid valfler: Elektromanyetik kontrol sistemiyle çalışan selenoid valfler su, yağ, az ve buhar gibi akışkanların kontrolünde kullanılır.
- Kelebek valfler: Disk ve mil kombinasyonu kelebeğe benzeyen bu valfler sıcak su tesisatlarında sıklıkla kullanılmaktadır.
- Sürgülü valfler: Akışkanları durduran ve akmasını sağlayan sürgülü valfler sonsuz vidalı mil ile hareket eder.
- Küresel valfler: Açma - kapama ve kısma amaçlı kullanılan küresel valfler normal ya da yangın emniyetli olabilir.
- Pres emniyet valfleri: Dozaj pompalarında yüksek basınç ve zararlı kimyasallardan hattı korumak için kullanılır.
- İğne valfler: Gaz regülâsyonu ve sızdırmazlığı önleyecek kapatma sağlayan, hat içinde kullanılan valflerdir.
Çeşitli Endüstrilerde Uygulama Alanına Göre Doğru Valf Nasıl Seçilir?
Endüstriyel uygulamalarda hayati öneme sahip bir bileşen olan valflerin sistem yapısına ve akışkan çeşidine uygun olması gerekir. Basit bir düzenek olmasına rağmen işlevsel olarak oldukça önemlidir. İhtiyacınız olan valf çeşidini bulmak için firmamızdan teknik destek alabilirsiniz. Uygulama alanına en uygun, güvenilir ve kolay kullanılan valf çeşitlerini sitemizden inceleyebilirsiniz. Basınç denetleme, akış denetleme ve sıvı mantık devreleri olarak farklı işlevlerde valf çeşitleri bulunur. Kullanım alanına göre valf çeşitleri temelde hidrolik veya pnömatik olarak sınıflandırılır. Hidrolik sistemde en çok kullanılan valf çeşidi yön kontrol vanalarıdır. Bir valf birden çok görevi yerine getirebilir. Önemli olan sisteme tam olarak uyum sağlayan model ve yüksek kalitede ürün tercih etmektir. İlser Su Arıtma Teknolojileri olarak tüm endüstriyel cihazlarda kullanılabilecek yüksek kalitede valf modelleri sunuyoruz. Konusunda uzman personelimizden ihtiyacınız olan tüm desteği rahatlıkla alabilirsiniz.
Kullanım Kolaylığı Sağlayan Çok Yönlü Valf Çeşitleri
Otomatik, yarı otomatik ve manuel valf çeşitleri kullanım amacına göre tercih edilir. Her sistemde otomatik valf kullanılamayabilir. Filtre ve yumuşatma valflerinde işlevsel özellikler değişir. Son teknoloji dijital göstergeli filtre valflerini firmamızın yüksek kalite garantisiyle sitemizden inceleyebilirsiniz. Son teknoloji valfler kolay kullanımla işinizi kolaylaştırırken güvenlik açısından da en etkili ürünlerdir. Su arıtma ve yumuşatma sistemlerinde kullanılan en iyi filtre ve yumuşatma kontrol valflerini ekonomik fiyatlarla sitemizden sipariş edebilirsiniz. Aradığınız özellikleri teknik destek ekibimizle paylaşarak marka-model seçenekleri arasından uygulama alanı için en ideal ürünü tercih edebilirsiniz.