x
sadsad x
asdasd
Mineral ve Kimyasallar

Mineral ve Kimyasallar

07 Ocak 2021

Günümüzde su arıtma sistemlerinde çok çeşitli mineraller ve kimyasal maddeler kullanılır. Bunların başında ise aktif karbonlar ve iyon değiştirici reçineler gelir. Bunlara ek olarak filtre sistemlerinin efektif çalışması için antrasit ve dolomid gibi maddeler de ihtiyaç duyulan malzemeler arasında yer alır. Bu tür su arıtma sistemleri içerisinde birbirinden farklı aksesuarlar da kullanılır. Peki, bu mineral ve kimyasalların detaylı özellikleri ve sağladığı yararlar nelerdir? Gelin hep birlikte inceleyelim.

Aktif Karbon ile Fiziko-Kimyasal Arıtma Sistemleri

Su içerisinde yer alan zararlı organizmaların giderilmesi ve istenmeyen rengin, kokunun ya da tadın yok edilmesi için kullanılan aktif karbon, su arıtma sistemlerinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Hem fiziksel bir süzme işlemi yapan hem de kimyasal arınma sağlayan bu sistem, suyun arıtılması sürecinde adsorpsiyon mekanizması işler.

Kömürümsü bir yapısı olan aktif karbon, organik kirliliğin yer aldığı suyun temizlenmesi ve mevcut klorun giderilmesi için sıklıkla kullanılır. Aktif karbon malzemesinin kullanım ömrü ise kullanıldığı yere bağlı olarak 1 ile 2 sene arası değişiklik gösterir. Bu süreçte malzemenin yenisiyle değiştirilmesi gerekir. Bazıları filtreleri asit ile yıkayarak tekrar kullanır. Bununla birlikte bu yöntemin hemodiyalizde risk oluşturma ihtimali olduğu için tavsiye edilmez.

Antiskalant ile Sert Tuzların Oluşturduğu Birikintilerin Giderilmesi

Su arıtma sistemlerinin olmazsa olmazı antiskalant, özellikle sert tuzların oluşturduğu birikintileri kolaylıkla giderir ve sistemin performansını artırarak çok daha verimli bir çalışmanın gerçekleşmesini sağlar.

Oldukça aktif maddeler içeren antiskalant, sistemin en önemli filtrelerinden biri olan membranın temizlik aralığını artırır. Sıvı halde olan maddenin kullanımı rahattır. Kolay ve güvenli kullanım imkânı sunar. Düşük dozajlarda bile fazlasıyla etkili olan bu madde, hemen hemen bütün membran çeşitleriyle uyumlu bir şekilde çalışır.

Antrasit, Dolamit, Mixbed, Quartz Kum, Reçine ve Silifoz ile Yüksek Performans

Su arıtma cihazlarında çok çeşitli mineraller ve kimyasallar kullanılır. Bunlardan biri olan antrasit, filtrasyon mineralidir ve çok düşük bir yoğunluğa sahip olduğu için çok katmanlı filtrelerde en üst katman olarak yer alır. Asidik sularda pH seviyesinin yükseltilmesi için kullanılan dolamit ise az miktar limitli demirin alınması için de tercih edilir. Aynı zamanda filtre görevi de görür. Belirli bir zaman sonra tükenen mineralin eklenmesi gerekir.

Katyon ve anyon-değiştirici kaliteli bir karışım olan mixbed, direkt olarak yükleyici ve yenileyici olarak kullanılır. Özellikle rejenere kartuşlar için tasarlanan bu malzeme, yüksek değişim kapasitesine sahip olmasıyla dikkat çeker. Sanayide birçok farklı alanlarda kullanılmaktadır.

Endüstriyel Su Arıtma Cihazı ürünlerinin incelemek için tıklayınız.https://www.ilsersuaritma.com/endustriyel-cihazlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.