x
sadsad x
asdasd
Sudaki Kireç Nasıl Önlenir

Sudaki Kireç Nasıl Önlenir

24 Mart 2021

Sudaki Kireç

Suda bulunana kirecin önlenmesi çok önemlidir. Çünkü kireç sanayide olsun evlerde olsun enerji giderinin artmasına neden olurken, cihazların bozulmasına ve bakım giderlerinin de artmasına ve dolayısıyla da maddi zararlara neden olur. Doğada doğal halde bulunan sulardaki kalsiyum ve magnezyum iyonları suların sertliğini belirler ve suyun sertlik derecesi de sağlık açısından önemlidir.

Su içerisinde bulunana kireç ise kalsiyum, magnezyum gibi iyonların yanı sırsa silikat ve suda bulunan katı maddelerde oluşur. Bu sert tabakanın hepsine kireç ya da kireç taşı denir. Ülkemizde bulunan suların çoğunluğu yüksek sertlikte olup kireç üretmeye müsait olan sulardır.

Suda çözünmüş halde bulunan bu maddelerin değişik yöntemlerle önlenmesi ile sudaki kireçlenmenin önüne geçilir. Günümüzde kireç önlenmesi için reçine sistemlerinin yanı sıra iyon değiştirme sistemleri olarak da adlandırılan su yumuşatma süreçleri kullanılarak, kireç oluşumunun önüne geçilir.

Su Yumuşatma İşlemleri Nasıl Yapılır

Su yumuşatma süreçleri yüksek teknolojiye dayanan cihazlarla yapılır. Bu cihazların işleyişinin temelinde, suda bulunan ve suyun sertleşmesine neden olan iyonların alınması ye alır. Bu cihazlar bu iyonları yok ederek suyun yumuşamasını sağlar. Bu cihazlar su filtrelerinden ayrıdır. Bir reçine tankı vardır ve sert su bu reçine tankına girdiğinde iyonlar sudan ayrılarak reçineye geçer.

Suni olarak üretilen bu reçine içerisinde çapraz bağlı farklı polimerler bulunur. Anyotik ve kanyotik özelliklere sahip olan reçine, bu özelliği sayesinde sudaki iyonların yer değişmesini sağlar. Suyun içerisindeki magnezyum ve kalsiyum iyonları reçineye bağlanır ve reçinedeki sodyum iyonları ise suya geçer.

Belli bir süre sonra reçine iyonlarla doygun hale gelir, o zaman bu maddenin suyu yumuşatma özelliği de kaybolur. Bu durumda rejenerasyon yapılır ve reçine yeniden suyu yumuşatır. Rejenerasyon reçinenin tuzlu sular ile yıkanması işlemidir. Tuzlu su reçinedeki kalsiyum ve magnezyum iyonlarını alarak kaybolan sodyum iyonlarını geri yükler.

Su Yumuşatma Cihazlarını Neden Kullanmalısınız

Sert sular insan ve cihaz sağlığı açısından zararlı bir unsurdur. Bu tortular zamanla cihazlarda birikerek boruların tıkanmasına, suyun akış hızının azalmasına, cihazların bozulmasına ve daha fazla enerji harcanmasına neden olur.

Ayrıca zamanla cihazların yüzeyine yapışan bu kireç, sağlığı olumsuz etkiler. Sert su kıyafetlerin solmasına ve yıpranmasına, cildin kuru olmasına ve saçların sertleşmesine veya kepeklenmesine de neden olur. Ayrıca sert su lezzet açısından da kaliteli kullanım sunmaz. Su yumuşatma cihazları, kirecin neden olacağı zararlara karşı koruma sağlar.

Su arıtma cihazı ürünlerini incelemek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.https://www.ilsersuaritma.com/en-iyi-su-aritma-cihazi

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.